Vegetariska smårätter till nästa fest

Vi vet att du har ett vackert kök och idag vill vi dela med oss av några häftiga recept på vegetariska smårätter som du kan bjuda gästerna på nästa fest. De kommer att älska dina vegetariska souvlakispett och smördegsrullar med pesto oavsett om de är vegetarianer eller ej.

 Låt oss börja med de smarriga smördegsrullarna med pesto som verkligen smälter i munnen och ser otroligt inbjudande ut på ett fat med basilikablad. För att göra dessa behöver du smördegsplattor, färsk basilika, pinjenötter, vitlök, olivolja, näringsjäst och sedan krydda med salt och peppar. Om du vill ha en röd pesto kan du lägga till soltorkade tomater också. Ingredienserna mixas i en matberedare och sedan brer man helt enkelt peston på smördegsplattorna. Superenkelt!

Rulla ihop som när du gör kanelbullar och skär upp rullen i skivor. Grädda i 225 grader i 10-15 minuter. Du kommer se när de är redo. Nyckeln här är att använda en väldigt fin olivolja som är extra virgin, kallpressad och ekologisk, för allra bästa resultat.

En annan väldigt populär vegetarisk smårätt till festen är souvlakispett i grekisk stil som lagas med vegetariskt köttalternativ, till exempel Quorn, istället för kött. Laga en marinad på citron, vitlök, örter, soja, olivolja, kryddor och lite rödvinsvinäger och låt “köttet” marinera i kylen minst ett par timmar innan det är dags att grilla. Värm upp marineraden och häll den över “köttet” när spetten är grillade. Otroligt gott! Köp sommarens grill hos Gardenstore för snabb och smidig leverans som dessutom är helt gratis.