Olika typer av juicemaskiner

Om du har funderat på att köpa en juicemaskin någon gång då kanske du har gått ut på internet för att kika på vad som finns i butikerna. Det blir plötsligt väldigt svårt att välja när man upptäcker de olika typerna av juicemaskiner! Precis som när man köper sårvård på nätet finns det mycket att välja på.

Den traditionella juicemaskinen är pressen som vi alla känner till. En juicepress kan till och med vara helt manuell och passar fint när man bara vill ha lite citronsaft eller apelsinjuice då och då på morgonen. Men om det inte räcker med ett litet, litet glas kan man snabbt bli trött i armen av en manuell juicepress. Med en elektrisk juicepress är det så klart mycket enklare att fylla upp det där juiceglaset med färskpressad, vitaminpackad apelsinjuice!

Om man vill göra juice på lite hårdare frukter och grönsaker, som äpplen, selleri och morötter, då är det perfekt med en råsaftcentrifug eller slow juicer. För att långsamt pressa ur all juice och saft i alla olika frukter och grönsaker och gröna blad så är det en slow juicer som gäller. En råsaftcentrifug slungar dina ingredienser i en väldigt hög hastighet, ca 10 000 – 20 000 varv i minuten, och använder små knivar för att trasa sönder fibrerna och sedan separeras fibrer och saft med ett fint filter.

Om du vill att det ska gå snabbt när du gör din juice så rekommenderar vi en råsaftcentrifug. Men för att få ut minsta lilla droppe så är slow juicer ditt bästa alternativ.