Låt köket vara ett kök

Köket är ofta ett av de mest använda rummen eller utrymmena i ett hem. Därför är det viktigt att låta köket vara just ett kök oavsett om du har ett eget rum för köket eller om det sitter ihop med till exempel vardagsrummet. Det gör också att det känns som att du kommer in i ett annat rum om du bor i en liten lägenhet och inte ser att det ligger massa andra grejer i köket som inte ska vara där.

Att ha hängande herrskjortor på köksstolen eller en telefonladdare i ett uttag i köket gör att det kan kännas som att ditt hem smälter samman. Alltså att köket inte är ett eget rum som du kan släppa resten av hemmet i. För ibland behöver man gå undan och släppa allt annat som finns i hemmet, och då ska du kunna göra det i köket. Det till och med om du har en säng eller någon annan möbel ståendes i samma rum.

Laga mat och umgås

Köket är till för att umgås med vänner eller resten av familjen i samband med att ni avnjuter en god måltid. Det är inte meningen att du ska se på serier, vika tvätt eller jobba i köket. Det är en plats där mat och glädje bör vara i fokus – att då ta in en annan känsla och stämning kan förstöra din ro i kroppen när du är i köket. Bor du i en etta är det här väldigt viktigt eftersom du då sällan har en dörr du kan stänga.