Odla grödor i köket

Click-and-grow-2

Det är väldigt trendigt att odla om man har trädgård, men bor man i lägenhet eller bor i ett mindre hus så har man inte alltid möjlighet att odla utomhus. Ett alternativ är då istället att ta till vara på ytan i köket, investera i ett mindre bevattningssystem och odla kryddor, örter eller andra saker som man använder ofta i sin matlagning. Mer närodlat än så kan det inte bli och dessutom är det väldigt kul att se när saker växer i köket.

Men vilka grödor passar att odla inomhus och vad behöver man då investera i?

Kryddor och örter

För odling inomhus så är det framförallt olika typer av kryddor och örter som är populära val. Dessa plantor tar upp minimalt med plats, kräver inte mycket skötsel och kommer att tillföra smak och extra mineraler. Perfekt om du vill kunna göra din egen pesto, italienska såser eller smakrika grytor.

Det är framförallt några kryddor som vi rekommenderar att du väljer. Basilika, persilja, koriander, timjan och gräslök är några val som kommer att ge dig fler möjligheter i köket. Men här gäller det att du funderar på vilka rätter du brukar laga och vilka kryddor och örter som då passar lite extra bra att odla på hemmaplan.

Salladsväxter

Även olika typer av salladsväxter är enkelt att odla i köket. Placera plantorna nära ett fönster och sedan kan du servera färsk sallad och tillbehör till varje måltid. Bladväxter innehåller flera olika mineraler som det är viktigt att vi får i oss och att odla dessa själv innebär att du alltid kan säkerställa att du har ett bra förråd av bladväxter att äta.