Fördelar med att planera dina måltider

Det finns väldigt många undersökningar angående hälsa som visar att det kan vara fördelaktigt att planera måltiderna, veckohandla och att även leta fram recept på förhand som du kan laga. 

Dessutom är det väldigt många som mår bättre av att förbereda sina matlådor i god tid och att skriva ner vilka maträtter man ska laga under veckan. Kanske lite tråkigt tycker många, men fördelarna är många och vi ska här ta upp det allra mest fördelaktiga i att planera sina måltider.

Du kan spara pengar

Om du letar efter ett sätt att spendera mindre på mat, så kommer planering av dina måltider under veckan att hjälpa dig att endast göra de nödvändiga inköpet och du kan även ta till vara på reapriser och erbjudanden som olika matbutiker i området erbjuder för veckan. Så börja med att kika på erbjudanden, gör en inköpslista, skriv ner vilka recept du ska laga och du kan faktiskt spara massor av pengar.

Mindre matsvinn

En annan stor fördel med att planera dina måltider är att du kommer att generera i betydligt mindre matsvinn under veckan. Du kan handla endast de saker som du behöver och därmed kommer mindre mat att gå till spillo. En stor fördel för din plånbok och även miljön såklart. 

Enligt statistik så konsumeras endast en tredjedel av all den mat som vi odlar, särskilt högt är matsvinnet under många högtider som jul och nyår. Så gör ditt för miljön och gör en veckoplanering så att du behöver slänga mindre mat.