Julen är snart, och då är det dags att börja baka julgodis. Men istället för att baka de klassiska julgodisarna som man nästan har tröttnat lite på kanske du vill testa på något nytt? Du kanske redan har testat att göra några av de julgodisar som vi tipsar om nedan. Förhoppningsvis hittar du något som du inte har bakat förut, och som ni alla kan tycka om.

Saffranskladdkaka

Vad är mer juligt än saffran? Det första du tänker på när du hör saffran är säkert lussebullar. Men det finns även andra saker som kan bakas med saffran – till exempel en supergod saffranskladdkaka med vit choklad. Den här kladdkakan kommer gå hem hos hela familjen. Kanske blir detta ert nya julfika?

Det bästa med en saffranskladdkaka är att den nästan smakar ännu lite godare om den har stått några dagar i kylan. Har ni varit iväg på en spaweekend, som ni kan boka här, eller varit borta på jobb, en resa eller liknande kan det alltså vara väldigt gott att ta sig en smakbit när man sen kommer hem till kakan igen!

Pepparkaksbollar med choklad

Har du tröttnat lite på de klassiska pepparkakorna? Då kan du baka pepparkaksbollar istället. För att få grädden på moset doppar du bollarna i choklad och har på lite flingsalt. Visst vattnas det i munnen bara du hör detta!? Det gör det i alla fall för oss.

Chokladdoppade satsumas

Det är nu under hösten och vintern som clementiner och satsumas smakar som bäst. Och för att ta dessa goda frukter till en högre nivå kan du doppa klyftorna i choklad och låta det stelna i kylen. Här kan du välja om du vill ha vit, mjölk eller mörk choklad. För att få till den där sista touchen så kan du toppa med lite flingsalt även här – det kommer göra susen!