Förbandslåda i köket

Det är alltid bra att vara väl förberedd hemma ifall en mindre olycka skulle inträffa eller du helt enkelt känner dig lite krasslig. Köket är oftast en väldigt central punkt i hemmet och det kan därför vara bra att ha en förbandslåda i just denna del av hushållet.

Du har enkel tillgång till allting som du skulle behöva om du till exempel skulle ramla, skära dig eller helt enkelt har halsont och behöver någonting som lindrar. Du kan läsa mer om halsont på https://www.apotea.se/halsont, så att du vet vad du kan behöva köpa in och när du behöver uppsöka vård. I denna artikel listar vi några saker som vi tycker att samtliga förbandslådor hemma bör bestå av.

Bandage och plåster

Det som du troligtvis kommer att använda mer frekvent är bandage och plåster. Perfekt för skoskav, skärsår eller om du skulle vricka foten när du är hemma. Det kan också vara värt att investera i en bra bandagetejp så att du kan hålla bandaget kvar på foten och för att det ska vara mer bekvämt att bära.

Smärtstillande och allergitablett

Om du har några särskilda mediciner som du måste äta varje dag, kommer denna kategori såklart se lite annorlunda ut. Men vi tycker att samtliga förbandslådor bör kompletteras med smärtstillande tabletter som Alvedon eller Ipren, samt allergitabletter om du skulle få en allergisk reaktion. Dessa passar också utmärkt om du lider av pollenallergi.

Utöver detta så kan du investera i pincett om du skulle behöva avlägsna något från såren och även komplettera förbandslådan med sårrengöring. Utöver detta kan du skräddarsy förbandslådan för att passa ditt hem perfekt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *