Fixa iordning i trädgården

Det finns alltid mycket pyssel som behöver göra i trädgården, sommar, höst som vår och en trädgård som är välskött och mående kommer att blomma bättre och helt klart vara roligare att titta på. Men att klippa äppelträden eller kratta fallna löv under hösten tillhör inte favoritsysslan för många, detta kan du snabbt undvika så köp en lövblås och lövsug online och du kan istället ägna dig åt roligare bestyr i trädgården och kanske också få lite tid över till att rusta upp huset, måla terrassen eller bjuda in dina nära och kära för mysiga vinkvällar på balkongen.

Vad behöver man ordna på våren?

Under våren kommer knopparna att börja slå ut och trädgården komma till liv igen. Vissa bestyr i trädgården lämpar sig därmed bäst under denna säsongen och framförallt när det kommer till att så grödor i grönsakslandet eller få iordning och planera dina rabatter. Har du växter kvar som har överlevt vintern så kommer dessa att kunna väckas till liv igen och det är också dags att börja ta fram dina fina trädgårdsmöbler då soltimmarna är längre och du kan få en rejäl dos D-vitamin i kroppen.

Sommar- och höstbestyr


Även sommaren kräver skötsel, men då framförallt när det kommer till att klippa gräsmattan eller planera om i grönsaksodlingen. Du kan till exempel börja odla pumpor till hösten eller sätta tomater i trädgårdslandet. Gärna på en plats med mycket solljus.

Hösten kräver istället lite andra typer av omvårdnad. Buskar och träd måste klippas för att klara av vintern och rabatterna behöver täckas för.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *