Behandla skador som inträffar i kök

Alla kan råka ut för mindre olyckor hemma, som kräver att förbandslådan tas fram och såret behandlas. Framförallt köket är en vanlig förorsakad plats för knivskador eller brännsår och för att de ska läka på bästa sätt, är det viktigt att du besitter kunskap om hur du ska behandla sår hemma. Detta för att påskynda läkningsprocessen och minska risken för att såret blir infekterat. 

Genom att göra några enkla investeringar, kan du vara redo att behandla sår hemma om en olycka skulle råka vara framme. Däribland bör du alltid säkerställa att du har sårtvätt, plåster och kylmedel hemma. I denna artikel kan du lära dig mer om hur du behandlar sår och mindre brännskador som kan inträffa i köket.

Kniv- och skärsår

När du arbetar med knivar i köket finns det alltid en risk för att du slinter, då framförallt om du använder slöa knivar. Kniv- och skärsår kan enkelt behandlas, där det är viktigt att såret tvättas innan det plåstras om. Detta för att förhindra bakterietillväxt eller att smuts ligger kvar och gör såret infekterat. Välj sedan ett plåster i passande storlek och byt plåstret ofta.

Med ett enormt olika uttrycksformer att välja mellan så är konst definitivt något som hör hemma i varje persons hem. Sätt din egna särprägel på din vardag.

Brännsår 

En hand på en varm platta eller kastrull kan snabbt skapa brännsår, som det är viktigt att du behandlar för att smärtan ska lindas snabbare. Kyl ner det brända området i kallt vatten, alternativt behandla ytan med en kylande kräm eller spray. Produkten får gärna innehålla hydrokortison för att vara extra lindrande. 

Mindre brännsår behöver inte täckas för med bandage eller plåster, utan mår bäst av att läka av sig självt. Om det uppstår stora blåsor eller det brända området är större än en handflata, bör du uppsöka vård. Att vara förberedd på att en olycka händer i köket och ha rätt produkter hemma, gör att du kan laga mat på ett tryggare sätt!

Leave a Comment

Your email address will not be published.