Ge ditt kök ett nytt uttryck

Drömmer du om ett helt nytt kök, men drar dig för att det tar tid, är krångligt och dyrt? Då har vi den perfekta lösningen för dig: sätt självhäftande folie på dina köksluckor! På ett kick förändrar du hela känslan i ditt kök, utan att behöva montera en massa. Folier finns i alla kulörer du kan tänka dig och dessutom med flera olika finish. Matt eller blank, valet är ditt. Välj folie i bredder som passar dina köksluckor, så du inte får några tråkiga skarvar.

Förarbete

Inget roligt arbete som inte kräver något tråkigt förarbete, dock. Fast när det gäller foliering så är det inte speciellt mycket förarbete som krävs. Lyft ner luckorna från skåpen. Tag loss handtagen och rengör dina luckor noga, det får inte finnas något fett på dem. Tänk på att rengöra kanterna och en del av insidan, eftersom du kommer fästa folien där med. Se också till att de är ordentligt torra. Om det behövs, spackla och slipa ojämnheter.

Foliering

Det är enkelt och snabbt att foliera. Det enda du behöver tänka på är att se till att det inte är några luftbubblor mellan underlaget och folien. Använd en disktrasa, och börja i ett hörn och arbeta dig mot andra kanten medan du torkar fast folien. Vik folien över kanterna och använd en vass brytbladskniv för att få till hörnen.

Finish

Sätt tillbaka kökshandtagen, eller byt till nya. Sätt tillbaka köksluckorna och njut av ditt helt nya, fast gamla, kök.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *