Kaffekonst

Kaffekonst är ett begrepp som inte fått alltför stort genomslag. Trots detta så är det en påtaglig röd tråd genom modern konst. Är man lyhörd för europeiska influenser så kan man sköna hur kaffekonsten gjort intåg i samband med att den italienska populärkulturella konsten blev alltmer erkänd. Tänk själv efter hur många gånger kaffebryggare och mokabryggare dykt upp på såväl affischer som den konst som anses vara lite finare.

Grubblar man lite så kommer man definitivt inse att kaffet har en stadigare plats i modern konst än man kunde tro. Men vad är det egentligen som gör kaffet till ett så vanligt återkommande motiv? Kanske har det att göra med de positiva associationer som många av oss har med just kaffe. Det är en uppiggande dryck, en fast punkt och något som väcker väldigt speciella känslor i de flesta av oss.

Därför är det knappast överraskande att det figurerar som ett inslag de flesta moderna konstuttryck. Att pryda sitt eget hem och kök med kaffekonst är även ett enkelt sätt att förankra de positiva associationer som man annars kan tänkas ha när det kommer till kaffe. Så ta chansen att satsa på lite spännande saker som gör det smidigare för dig att behålla en skön avslappnad och frisinnad stämning som ofta bara dyker upp i samband med en rykande het kopp färskt kaffe.

Med ett enormt olika uttrycksformer att välja mellan så är konst definitivt något som hör hemma i varje persons hem. Sätt din egna särprägel på din vardag.

Leave a Comment

Your email address will not be published.